• Over ons

 • HEY DAYS is een eetgelegenheid waar je het hele jaar door geniet van de lekkerste gerechten uit de Oosterse keuken. Gerechten die bovenal vers zijn.

  De gerechten van HEY DAYS zijn puur en eerlijk. Gewoon, eten zoals het bedoeld is. Daarnaast zijn de gerechten op zo'n manier gekruid, dat je ze wel moet proberen. De smaak-twist zorgt er voor dat je de gerechten met iedereen aan tafel wilt delen.

  Bij HEY DAYS ben je welkom voor diner. In een gezellige en informele setting geniet je van klassieke gerechten in net een ander jasje gestoken.

  Als de dag voorbij is komt HEY NIGHTS naar boven. Vanaf vrijdagavond ben je welkom om dansend het weekend in te gaan.

 • Je gastvrouw

  Over ons - Hey-Days Restaurant Eindhoven Grote Berg

  Tülin runt café-restaurant Hey Days:
  ‘Mijn collega’s zijn mijn familie’

  In Turkije, waar ze vandaan komt, gaat de liefde door de maag. In het leven van Tülin Canbaz (36) is de maaltijd altijd een belangrijke én verbindende factor geweest. “In het Midden-Oosten delen mensen hun eten. Niemand krijgt een bord voor zichzelf alleen, maar de tafel staat vol met kleine gerechten. Dat was wat ik voor ogen had met HeyDays, maar dan geïnspireerd op heel veel verschillende Oosterse keukens.”

  ‘Een koffietentje of een broodjeszaak met lunch en met een paar kleine, warme gerechten om mee te nemen.’ Wanneer Tülin nadacht over de zaak die ze ooit wilde gaan beginnen, dan was het altijd zoiets. “Ik wilde in ieder geval een dagzaak. Dat pakte anders uit. Ik kon van een vriend dit pand aan de Grote Berg overnemen, maar omdat alles zwart geschilderd was, had ik geen idee hoe groot het was. Terwijl we aan het klussen waren werd duidelijk dat dit een restaurant werd.”

  Goede combi

  Ruim een jaar geleden openden Tülin en haar vriendin Demi Versfeld (30) restaurant HeyDays. “Ik werkte eerst bij het interieurontwerpbureau van mijn zus, waar ik de administratie deed. Ik combineer al mijn hele werkende leven horeca met administratief werk. Een goede combinatie voor mij, want ik ben praktisch aangelegd én ik pik snel dingen op. Daarnaast hou ik van contact met mensen. Een eigen horecazaak was een logische stap dus.”

   

 • Verrassen

  “Ik wilde het concept van kleine gerechten delen en de rijke keuze uit Oosterse ingrediënten, meenemen in dit restaurant”,  zegt Tülin, “maar dan aangepast aan de Europese cultuur. Kabeljauw met dadel bijvoorbeeld, met een amandelboter en saffraanmayonaise. We veranderen herkenbare gerechten een heel klein beetje en willen  mensen zo verrassen.”

  Eén grote familie

  Heydays is zes dagen in de week open en Tülin is altijd aanwezig. “Vrij zijn zit er nog even niet in”, zegt ze. “Dat hoeft ook niet. Mijn collega’s zijn nu gewoon mijn familie geworden. Ik ben natuurlijk het gezicht van de zaak. Het is belangrijk dat mensen mij regelmatig zien. Een herkenbaar persoon zorgt ervoor dat mensen zich betrokken voelen, dus ik blijf voorlopig hier. Een goede gastvrouw zijn vind ik nu belangrijker dan vrije tijd.”

  ‘We doen het samen’

  Tülin heeft niet het gevoel dat zij de baas is.”Wij doen dit met zijn zessen”, zegt ze. “Ik vergelijk mezelf wel eens met een auto. Ik kan zelf sturen waar ik heen wil, maar zonder banden, een accu en een motor kom ik niet ver. Elk onderdeel van deze zaak, elke medewerker dus, maakt deze zaak tot een succes. Belangrijk dat iedereen hier op zijn plek zit. 

  Dansen

  HEY DAYS is naast een sharing & dining tapasrestaurant ook een borrelcafé. “In de weekenden zijn we tot twee uur open”, zegt Tülin. Vaak komen mensen hier op vrijdag borrelen, eten en daarna blijven ze om te dansen. Voor mensen die niet graag naar het Stratumseind gaan is het fijn dat er een leuke plek is om uit te gaan. Tot september serveerde HEY DAYS lunch. Tülin: “Dáár zijn we even mee gestopt. De Grote Berg gaat volgend jaar op de schop en wordt bij de stad getrokken. Dan wordt het hopelijk wat meer uitnodigend om hier ook overdag te zitten.”

  Iedereen is welkom

  In de verre toekomst zal Tülin misschien iets meer naar achter de schermen gaan, en wie weet gaat ze ooit nog eens op vakantie. “Ik word van simpele dingen gelukkig: van lekker eten en van de glimlach van onze gasten als ze een bijzondere avond hebben in ons restaurant. Ondertussen is HEY DAYS ons thuis. Iedereen is welkom. Mensen komen hier bij ons op bezoek. Ze hoeven alleen hun schoenen niet uit te doen.”

 • HEY NIGHTS

  Iedere vrijdag en zaterdag zijn wij open tot 02:00 uur. Kom jij een dansje wagen of genieten van een lekkere cocktail?

  AFHUREN

  Heb je iets te vieren? HEY DAYS is ook dé ideale locatie voor een besloten diner, businessdiner of andere feestelijke aangelegenheden.. Maak van uw evenement een unieke culinaire belevenis!

  Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.